Uyumlu sürümler
Portakallı Zencefil Soslu Ördek Göğsü, Patates Püresi ve Börülce
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 diş sarımsak
- 20 g taze zencefil, soyulmuş, ince dilimlenmiş (2 mm)
- 60 g portakal marmeladı
- 1 tutam taze kekik yaprağı
- 20 g zeytinyağı
-
20
g balzamik sirke
veya 20 g şeri sirkesi -
50
g porto şarabı
veya tatlı kırmızı şarap - 550 g su
- 1 tk tuz
- ½ tk toz karabiber
-
2
ördek göğsü, derisiz, kemiksiz (her biri yakl. 150-200 g) (bk. öneriler)
veya 2 tavuk göğsü, derisiz (her biri yakl 225 g), boydan ikiye kesilmiş - 350 g patates, soyulmuş, parçalara bölünmüş (1 cm)
- ½ tk toz tatlı kırmızı biber, toz
- 30 g tereyağı
- 120 g süt
- 120 - 150 g taze börülce, temizlenmiş, gerekiyorsa ikiye bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 3136 kJ / 750 kcal
- Protein
- 43 g
- Karbonhidrat
- 60 g
- Yağ
- 33 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1h 5min
Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav
Değerlendirme yok
Kanton Usulü Karidesli Pilav
50min
Karidesli ve Sarımsak Soslu Pirinç Şehriyesi
1 Std. 15 Min
Domates Çorbası, Ispanaklı Rulo Omlet ve Buharda Sebze
1h 5min
Zencefilli Bezelye Çorbası, Brokoli Eşliğinde Limonlu Somon
50min
Sebzeli ve Kırmızı Şarap Soslu Bonfile
45 Min
Limon, Maydanoz ve Dereotu Aromalı Somon (vakumda pişirme)
1 Std. 40 Min
Mango Soslu Somon ile Taze Fasulye ve Havuç
1 Std.
Bolonez Soslu Lazanya
2 godz. 30 min
Elmalı Kereviz Püresi ve Sebzeler Eşliğinde Buharda Tavuk
40 Min
Kremalı Mantar Soslu Patatesli Somon
50min