Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Baharat Karışımı
- ½ tk muskat, toz
- 1 silme yk karabiber, taze toz
- 1 yk kişniş tohumu
- 1 yk kimyon tohumu
- 1 yk karanfil
- 1 çubuk tarçın
- 10 kakule bütün, yeşil
Tavuk
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 50 g zeytinyağı
- 900 g su
- 1 tk tuz
- 300 g pirinç, yıkanmış, durulanmış
- 700 - 800 g tavuk göğsü fileto, derisiz, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 30 g dolmalık fıstık, çiğ
- 30 g soyulmuş badem
- 30 g Antep fıstığı, kabuksuz, tuzsuz
- 4 - 5 dal kişniş yaprağı, doğranmış
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2158 kJ / 513 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 44 g
- Yağ
- 22 g
Alternatif tarifler
Ev Yapımı Biberli Tavuk Salamı
3 Std. 25 Min
Rezene, Kereviz Sapı ve Yeşil Elma Salatası
Değerlendirme yok
Tatlı Ekşi Soslu Balık ve Pilav
Değerlendirme yok
Fransız Fasulyeli Jambonlu Makarna
35 Min
Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
9h 15min
Pirinç Pilavı Eşliğinde Tavuk Şiş ve Ilık Sebze Salatası
2 Std.
Kremalı Semizotu Çorbası ve Zeytin Soslu Brokoli
Değerlendirme yok
Provencal Baharatlı Şeftalili Tavuk ve Basmati Pilavı
1 Std.
Kuzu Gerdan Yahni
1h 45 min.
Somonlu Sebzeli Makarna
35 Min
Meksika Fasulyeli Domatesli Çorba
30 Min
Dana Jambon ve Sucuklu Domates Soslu Makarna
40 Min