Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g Osmancık pirinci
- 800 g su, pirinçleri ıslatmak için ekstra su
- 1 ¾ tk tuz
- 650 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, ikiye bölünmüş
- su, oda sıcaklığında
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 50 g dolmalık fıstık, kavrulmuş
- 2 - 3 tutam karabiber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2425 kJ / 579.3 kcal
- Protein
- 19.1 g
- Karbonhidrat
- 59.9 g
- Yağ
- 28.4 g
- Lif
- 2.9 g
Alternatif tarifler
Yavaş Pişirilmiş Tavuk Köfteleri ve Patates
2h 10min
Salçalı Bulgur Pilavı
40min
Kuzu Gerdan Yahni
1h 45min
Fırında Chermoula Soslu Sebzeli Çipura
1h
Elmalı Çörek
2 Std. 20 Min
Sotelenmiş Bonfile ve Soğan
15min
Hamsi Buğulama
40min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40min
Tavuk Baget ve Biralı Sos
1 Std. 30 Min
Terbiyeli Kerevizli Kuzu
1h 15min
Buharda pişmiş tavuk göğsü
25min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min