Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lahmacun Hamuru
- 165 g su
- 300 g un
- ¾ tk tuz
Lahmacun İçi, Hamurun Açılması ve Pişirilmesi
- 225 g kuzu kıyma (döş, tek çekim), lahmacun için
- 175 g dana kıyma (döş, tek çekim)
- 2 sarımsak
- 90 g maydanoz yaprağı, taze
- 120 g yeşil dolmalık biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 120 g kapya biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 450 g domates, olgun, orta boy, sekize bölünmüş
- 1 tk tuz
- ½ tk karabiber
- ½ - 1 tk pul biber, damak tadına göre
- un, hamuru açmak için
- limon, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 1216.9 kJ / 290.8 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Karbonhidrat
- 37.4 g
- Yağ
- 10.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.3 g
- Lif
- 5.5 g
- Sodyum
- 621.6 mg
Alternatif tarifler
Kuru Meyveli Kek
2 Std. 30 Min
İçli Köfte
2 Std.
Mantı
1h 45min
Otlu Gözleme
1 godz. 50 min
Hindiba ve Gorgonzola Peynirli Puf Börekleri
1h 5 min
Hainan Usulü Tavuklu Pilav
1h 20min
Kaşarlı Pide
1h 45min
Sokak Simiti
2 Std. 30 Min
Çikolatalı Devil's Kek
5 godz.
Lokma
4hod. 35min
Mini Donut
2h 45min
Pikan Cevizi Kıtırlı Muzlu Kek
1 Std. 30 Min