Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lahmacun Hamuru
- 165 g su
- 300 g un
- ¾ tk tuz
Lahmacun İçi, Hamurun Açılması ve Pişirilmesi
- 225 g kuzu kıyma (döş, tek çekim), lahmacun için
- 175 g dana kıyma (döş, tek çekim)
- 2 sarımsak
- 90 g maydanoz yaprağı, taze
- 120 g yeşil dolmalık biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 120 g kapya biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 450 g domates, olgun, orta boy, sekize bölünmüş
- 1 tk tuz
- ½ tk karabiber
- ½ - 1 tk pul biber, damak tadına göre
- un, hamuru açmak için
- limon, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 1216.9 kJ / 290.8 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Karbonhidrat
- 37.4 g
- Yağ
- 10.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.3 g
- Lif
- 5.5 g
- Sodyum
- 621.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Mantı
1h 45min
Kaşarlı Pide
1h 45min
Acı Biberli Kek
2h
Pizza Hamuru
1h
Haşhaşlı Ponçik
1h 30min
Fas Usulü Kuzu Burger ve Harissalı Yoğurt Sosu
1h 5min
Ananas Carpaccio ve Pembe Sorbe
Değerlendirme yok
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1h 35min
Waffle
1h 30min
Emmental Peynirli Bisküvi
30min
Otlu Gözleme
1h 50 min.
İçli Köfte
2h