Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 250 g domates, ikiye bölünmüş
- 400 g su
- 2 diş sarımsak
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 30 g domates salçası
- ½ tk pul biber
- 30 g zeytinyağı
- 300 g kuzu but, kemiksiz, yağsız, kuşbaşı doğranmış (2-3 cm)
- 1 - 1 ½ tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
-
400
g taze bamya, ayıklanmış
veya 400 g dondurulmuş bamya, çözdürülmüş - 30 g tereyağı
- 15 - 20 g limon suyu
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1349 kJ / 322 kcal
- Protein
- 18 g
- Karbonhidrat
- 6 g
- Yağ
- 24 g
Alternatif tarifler
Şeftali Kompostosu
3hod. 30min
Karnıyarık
1h
Sotelenmiş Biber ve Soğan
25min
Tarhana Çorbası
25min
Kırmızı Biber Soslu Tavuk Sarma ( vakumda pişirme)
2 godz. 10 min
Zeytinyağlı Taze Fasulye
40min
Pirinçli Yayla Çorbası
50min
İmam Bayıldı
1h
Zeytinyağlı Pırasa
30min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min
Etli Türlü
1hod. 20min
Zeytinyağlı Biber Dolması
1hod. 35min