Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- ½ yeşil elma, kabukları soyulmuş, dörde bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
- 125 g buğday, 1 gece önceden ıslatılmış, süzdürülmüş
- 60 - 80 g nohut, en az 12 saat önceden kaynar su ile ıslatılmış, süzdürülmüş, damak tadına göre
- 60 - 80 g kuru fasulye, 1 gece önceden ıslatılmış, süzdürülmüş, damak tadına göre
- 1100 g su
- ½ portakalın kabuğu, turuncu kısımlarının ince rendesi
- 8 kuru kayısı, küçük küpler halinde doğranmış
- 6 kuru incir, küçük küpler halinde doğranmış
- 215 - 225 g şeker
- 1 ½ tk mısır nişastası
- 1 tk pirinç unu
- 1 ¼ su bardağı süt, soğuk
- 40 g kuru üzüm
- 60 - 80 g herhangi bir kabuksuz kuruyemiş, kabuksuz, süslemek için
- 80 - 100 g kuru meyve, süslemek için
- ½ nar, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2441 kJ / 583 kcal
- Protein
- 13 g
- Karbonhidrat
- 100 g
- Yağ
- 10 g
- Lif
- 19 g
Alternatif tarifler
Şeftali Kompostosu
3 godz. 30 min
Hibiskus Şerbeti
3 Std. 25 Min
Kayısı Topu
20 min
Ayva Reçeli
1u. 25min
Havuçlu Çiğ Kek
3 Std. 15 Min
Taze İncir Reçeli
55 min
Hafif Domates Sosu
35 min
Glütensiz Pastacı Kreması
15min
Yaban Mersinli Kuruyemişli Hurma Topu
20 min
Ayva Tatlısı
3 godz.
Çilek Reçeli
1 Std. 5 Min
Kakaolu ve Portakallı Bar
2h 15min