Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 900 g su, oda sıcaklığında
- 20 g un
- 10 g maydanoz yaprağı, taze
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 500 g orta yağlı dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
- 50 g Osmancık pirinci, 500 g kaynar su ile en az 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 1 ½ tk tuz
- ¼ tk toz karabiber
- 125 g havuç, küp küp kesilmiş (1.5 cm)
- 250 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 60 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş (isteğe bağlı)
- 2 yumurta sarısı, yemeğin suyu daha az yoğun olsun isterseniz 1 yumurta sarısı kullanabilirsiniz
- 3 yk limon suyu, bk. Öneriler
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1984 kJ / 474.2 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Karbonhidrat
- 30.6 g
- Yağ
- 27.1 g
- Doymuş Yağ
- 10.2 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 994.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sucuklu Kuru Fasulye
10 Std.
İzmir Köfte
1 godz. 5 min
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45min
Tarhana (taze sebzeli)
35 Min
Zencefil ve Portakallı Bitki Çayı
15min
Çikolata ve Portakallı Kek
1h 20 min
Mantar Çorbası, Buharda Pişmiş Hindi ve Sebzeler
45min
Vişne Reçeli
1h 10min
Dört Peynirli Yassı Ekmek
40min
Tavuklu Keşkek
1h 20 min
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15 min
Pırasa ve Patatesli Kağıtta Somon
1h