Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 900 g su, oda sıcaklığında
- 20 g un
- 10 g maydanoz yaprağı, taze
- 70 g soğan, ikiye bölünmüş
- 500 g orta yağlı dana kıyma, 3-4 parçaya bölünmüş
- 50 g Osmancık pirinci, 500 g kaynar su ile en az 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 1 ½ tk tuz
- ¼ tk toz karabiber
- 125 g havuç, küp küp kesilmiş (1.5 cm)
- 250 g patates, küp küp kesilmiş (2 cm)
- 60 g dondurulmuş bezelye, çözdürülmüş (isteğe bağlı)
- 2 yumurta sarısı, yemeğin suyu daha az yoğun olsun isterseniz 1 yumurta sarısı kullanabilirsiniz
- 3 yk limon suyu, bk. Öneriler
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1984 kJ / 474.2 kcal
- Protein
- 25.8 g
- Karbonhidrat
- 30.6 g
- Yağ
- 27.1 g
- Doymuş Yağ
- 10.2 g
- Lif
- 2.9 g
- Sodyum
- 994.6 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Makedon Usulü Mantar Çorbası
45 Min
Etli Fajita
40 Min
Limon ve Hardallı Somon ve Yeşil Püre
50 Min
Buharda pişmiş ıspanak
15min
Sini Köfte
3h
Kurutulmuş Domates ve Fesleğenli Ekmek
1 Std. 50 Min
Sömelek Köfte
1 Std.
Bolonez Sos
1h 5 min.
Buharda pişmiş karnabahar
30 Min
Kadınbudu Köfte ve Patates Püresi
1h 30min
Sucuklu Kuru Fasulye
10u.
Haşhaşlı Cevizli Gümüşhacıköy Çöreği
50 Min