Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 40 g dried shiitake mushrooms
- boiling water, for soaking
- 2 stalks fresh lemongrass, tough outer layer removed, cut into pieces (2 cm)
- 2 bunches fresh coriander (bunches cut into thirds), plus extra leaves for garnishing
- 3 - 6 fresh bird's eye chillies, trimmed, deseeded if preferred and cut into halves (see Tips)
- 3 fresh kaffir lime leaves
- 1 fresh tomato (approx. 150 g), cut into quarters
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into pieces (1 cm)
- 3 garlic cloves
- 2 cm piece fresh galangal, peeled
- 70 g eschalots, cut into halves
- 1 tsp Chicken stock paste (see Tips)
- 700 g water
- 2 tsp tom yum sauce
- 40 g fish sauce
- 2 tsp sugar
- 200 g medium raw prawns, peeled
- 1 tbsp lime juice
- 1 spring onion/shallot, trimmed, cut into halves and shredded lengthways, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 408 kJ / 97 kcal
- Protein
- 13.7 g
- Karbonhidrat
- 6.3 g
- Yağ
- 1 g
- Lif
- 4.4 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 min
Beef rendang
1h 55min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Hot and Sour Prawn Soup
15min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1h 45min
Sambal chilli
35 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1h 15 min.
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1h 15 min.
Spicy Seafood Soup (Tom Yum)
30 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Baked masala fish
1h 15 min.