Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Pickled eggs
- 1 cinnamon quill
- 2 dried bay leaves
- 2 tbsp yellow mustard seeds
- ½ tsp ground allspice
- 3 tsp coriander seeds
- 3 whole cloves
- 1 tsp dried tarragon
- 1 ½ tsp ground ginger
- 1 tsp dried chilli flakes
- 2 tsp raw sugar
- 1 tsp salt
- 250 g white vinegar
- 750 g water
- 6 eggs
- cold water, for cooling
Congee
- 500 g fresh Asian mushrooms (e.g. oyster and enoki), cut into pieces (3-4 cm) (see Tips)
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 150 g eschalot, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1250 g water
- 180 g jasmine rice
- 1 tbsp soy sauce, plus extra to serve
- 1 tbsp sesame oil, plus extra to serve
- 1 fresh chilli, cut into thin slices, to serve (optional)
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only, to serve
- 2 tbsp fried shallots, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1243.7 kJ / 296 kcal
- Protein
- 14.1 g
- Karbonhidrat
- 29.1 g
- Yağ
- 11.2 g
- Doymuş Yağ
- 2.4 g
- Lif
- 5.6 g
- Sodyum
- 1097.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Soy milk
24 Std. 30 Min
All-in-one chicken congee
35 Min
Qing zheng yu (steamed fish with ABC soup)
1h 15min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Black rice pudding
25 Std. 5 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Spicy Udon Noodles with Tempeh (Matthew Kenney)
5h 40min
Chawan mushi (Japanese savoury egg custard)
35 Min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35 Min
Savory Rice Porridge (Congee)
35 Min
Teochew rice porridge with sweet potato
30 Min