Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g basmati rice
- 60 g full cream milk
- 1 pinch saffron threads, pounded
- 4 whole cloves
- ½ tsp black peppercorns
- 1 cinnamon quill
- 3 cardamom pods (green)
- 4 cardamom pods (black)
- 2 dried bay leaves
- 60 g ghee (see Tips)
- 3 tsp ginger paste (see Tips)
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 - 2 brown onions (approx. 180 g), cut into quarters
- 1 fresh long green chilli, trimmed and cut into halves
- 280 g fresh tomatoes (approx. 2-3), cut into quarters
- ½ tsp ground turmeric
- 3 tsp ground cardamom
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 ½ tsp garam masala (see Tips)
- 100 g natural yoghurt, plus extra for serving
- 250 g cauliflower, cut into small florets (1-2 cm)
- 140 g potatoes, cut into pieces (1.5 cm)
- 100 g carrots, cut into julienne
- 2 tsp salt
- 50 g frozen green peas
- 1000 g water
- 4 eggs
- fresh mint leaves, torn into pieces, for garnishing
- fried shallots, for garnishing
- roasted unsalted cashew nuts, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1547.3 kJ / 368.3 kcal
- Protein
- 12.9 g
- Karbonhidrat
- 37.9 g
- Yağ
- 17 g
- Doymuş Yağ
- 7.6 g
- Lif
- 7.4 g
- Sodyum
- 931.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tarka dal
30 min
Sabji (vegetable) curry
30 min
Sambhar
1 godz. 30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Pilau rice
30 min
Bombay aloo
40 min
Chhole (chickpea curry)
35 min
Amritsari dal
26 Std.
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Potato karakari
50 min
Gobi masala
30 min