Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lamb and spice paste
- 500 g boneless lamb shoulder, cut into pieces (approx. 4 cm)
- 3 tsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste, plus 1 tsp extra (see Tips)
- 2 tsp salt
- 100 g toor dal (see Tips)
- 50 g mung dal (see Tips)
- 50 g chana dal (see Tips)
- hot water, for soaking
- 2 tsp cumin seeds
- 2 tsp coriander seeds
- 1 cinnamon quill
- 1 tbsp black peppercorns
- 4 cardamom pods (green)
- 2 cardamom pods (black)
- 2 dried bay leaves
- 1 tsp fenugreek seeds
- 4 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves, plus extra sliced to serve
Masala
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 2 - 3 brown onions (approx. 360 g), cut into quarters
- ½ tsp ground turmeric
- 300 g fresh tomatoes (approx. 3 tomatoes), cut into quarters
- 1 tbsp tamarind paste (see Tips)
- 1 tsp salt
- 200 g water
- 100 g pumpkin flesh, cut into pieces (2 cm)
- fresh mint leaves, for garnishing
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1762.8 kJ / 419.7 kcal
- Protein
- 23.9 g
- Karbonhidrat
- 20.3 g
- Yağ
- 25.4 g
- Doymuş Yağ
- 10.4 g
- Lif
- 8.8 g
- Sodyum
- 1244.5 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40min
Tarka dal
30min
Rogan josh
1h 35 min
Beef madras
1 Std. 30 Min
Chicken tikka masala
1h 10min
Bombay aloo
40min
Pork vindaloo
2j 20 menit
Chicken 65 and green chutney
1h 5min
Chicken korma
45min
Lamb korma
4 Std.
Bhuna gosht
1 Std. 20 Min
Lamb saag
1 Std. 30 Min