Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Beetroot Houmous
- 1 garlic clove
- 50 g lemon juice (approx. 1-2 lemons)
- 20 g extra virgin olive oil
- 1 raw beetroot, peeled, cut in pieces (approx. 100 g)
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 Tbsp tahini
- 1 Tbsp water
- 1 tsp ground cumin (isteğe bağlı)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch paprika, for sprinkling
Falafel
- 1 garlic clove
- 240 g tinned chickpeas, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 1 tsp coriander seeds, lightly ground
- 1 tsp cumin seeds, lightly ground
- 1 Tbsp spelt flour
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 pinches fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper
- olive oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 530 kJ / 126 kcal
- Protein
- 3 g
- Karbonhidrat
- 9 g
- Yağ
- 7 g
- Lif
- 3 g
Alternatif tarifler
Houmous
13 Std. 30 Min
Quick Falafel
30min
Coconut Dhal
20min
Coconut and Spinach Dahl
50min
Falafel with beetroot hommus
20min
Beetroot and Halloumi Burgers
1h
White Bean and Feta Dip
5min
Aubergine, Coconut and Peanut Curry
25min
Bean Burgers with Pistou and Slaw
1h 30min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Red Pepper Houmous
5min
Best Basic Houmous
5min