Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Kibbeh
- 100 g brown onion, cut into halves
- 600 g lamb mince
- 2 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 tsp ground fennel seeds
- ½ tsp ground cinnamon
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to taste
- ½ tsp fresh ground black pepper, to taste
- 1 tsp dried chilli flakes (optional)
- 160 g fine burghul
- 80 g water
Filling
- 70 g cheddar cheese, cut into pieces (2 cm)
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 30 g brown onion
- 20 g olive oil
- 50 g walnuts, cut into pieces
Green tahini
- 1 garlic clove
- 1 lemon, juice and zest, peeled into strips (1 x 4 cm), no white pith
- 8 sprigs fresh mint, leaves only (approx. 20 g)
- 120 g tahini
- sea salt flakes, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- 80 g water
Assembly
- vegetable oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 588 kJ / 140 kcal
- Protein
- 7.7 g
- Karbonhidrat
- 4.4 g
- Yağ
- 9.9 g
- Doymuş Yağ
- 2 g
- Lif
- 1.9 g
- Sodyum
- 248.4 mg
Alternatif tarifler
Falafel
25 godz. 30 min
Moroccan lamb meatballs with batbout flatbreads
1h 50min
Toum
15 Min
Tzatziki dip
15 Min
Baguette
3 Std. 45 Min
Lamb sfiha
1h 20min
Chicken with yoghurt tahini sauce (Fattet d'jaj)
1h 10min
Fragrant pipis
30min
Fatayer (spinach turnovers)
1 Std. 35 Min
Saffron arancini
25 godz. 25 min
Tapenade
10 Min
Traditional hommus
25h 5min