Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Protein
- 73.8 g
- Karbonhidrat
- 30.1 g
- Yağ
- 42.3 g
- Doymuş Yağ
- 9 g
- Lif
- 10.3 g
- Sodyum
- 1812.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Tagliatelle with porcini mushrooms
1h
Fatayer (spinach turnovers)
1h 35 min
Bamia (okra and meat stew)
55min
Chicken moghrabieh
25hod. 15min
Spinach turnovers (fatayer)
1h 25min
Fish tagine with tahini
1h 15 min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1h 35 min
Lamb dhansak
25h 45min
Samke harra
35 Min
Beef and pepper ragu
2h 15min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30min
Lentil purée (Moujadarra)
1h 20 min