Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Yoghurt tahini sauce
- 50 g cold water
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice
- 100 g tahini
- 400 g natural pot set yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and assembly
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 10 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1000 g chicken breast fillet, cut into pieces (4-5 cm)
- 800 g water
- 2 pita breads (large)
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only, finely chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3458 kJ / 823.3 kcal
- Protein
- 73.8 g
- Karbonhidrat
- 30.1 g
- Yağ
- 42.3 g
- Doymuş Yağ
- 9 g
- Lif
- 10.3 g
- Sodyum
- 1812.8 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Samke harra
35 min
Bamia (okra and meat stew)
55 min
Toum
15min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30 min
Coconut and pistachio delight
1h 10 min
Shish barak (Meat dumplings in yoghurt sauce)
1h 30 min
Lamb sfiha
1h 20min
Fatayer (spinach turnovers)
1 godz. 35 min
Lamb Kibbeh
1h 30 min
Tarator (tahini dip)
5 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 Std. 30 Min