Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Samosa pastry
- 260 g chilled water
- 20 g ghee
- 500 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Samosa filling
- 520 g water
- 100 g potatoes, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 4 sprigs fresh coriander, leaves and stalks only
- 160 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, deseeded if preferred
- 20 g olive oil
- 300 g beef mince
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp salt
- 1 tsp garam masala
- 2 tsp curry powder
Fresh tomato chutney
- 8 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 garlic cloves
- 1 fresh red chilli, cut into pieces and deseeded if preferred
- 250 g fresh tomatoes, cut into halves and seeds removed
- ¼ tsp ground cumin
- 20 g olive oil
- ½ tsp salt
Assembly
- 1250 g vegetable oil, for frying
- Besin Değeri
- şuna göre 1 piece
- Kalori
- 843.1 kJ / 200.7 kcal
- Protein
- 5.3 g
- Karbonhidrat
- 16.2 g
- Yağ
- 12.5 g
- Doymuş Yağ
- 2.3 g
- Lif
- 1.2 g
- Sodyum
- 148.4 mg
Alternatif tarifler
Garlic and coriander naan
1h 30 min
Naan bread
2h 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15 min
Roti
2h
Samosas
1h 35 min
Chicken tikka masala with saffron rice
4h 40 min
Seekh kebabs
50 min
Parathas
1h 30 min
Pappadums with mint and coriander chutney
50 min
Onion bhaji
45 min
Mango rice
35 Min
Fresh coconut chutney
10 Min