
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g jasmine rice
- 360 g boiling water plus extra to soak
- 3 stalks fresh lemongrass white part only, cut into pieces
- 40 g fresh turmeric peeled
- 50 g fresh galangal peeled
- 50 g vegetable oil
- 10 g Korean chilli paste (gochujang)
- ¾ tsp ground turmeric
- 10 makrut lime leaves
- 300 g coconut water
- 500 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp fish sauce
- 1 - 2 pinches xanthan gum (see Tips)
- 600 g skinless, boneless chicken thighs cut into pieces (4 cm)
- 100 g nadine potato cut into cubes (1 cm)
- 100 g carrot cut into rounds (0.5 cm)
- 1 red capsicum (approx. 200 g), cut into strips
- 100 g fresh green beans cut into pieces (2 cm)
- 2 baby bok choy trimmed, cut into sixths, lengthways
- 1 tbsp freshly squeezed lime juice
- 1 lime cut into wedges, to serve
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 983.1 kcal / 4113.3 kJ
- Protein
- 41.6 g
- Yağ
- 45.6 g
- Karbonhidrat
- 102 g
- Lif
- 8.3 g
- Doymuş Yağ
- 27.6 g
- Sodyum
- 750.8 mg