Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 60 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 600 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g topinamburu, obranego, pokrojonego na kawałki
- 5 - 10 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- kiełbasa, typu kindziuk, pokrojona w cienkie plastry (ok. 60 g)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 753.9 kJ / 180.2 kcal
- Protein
- 2.6 g
- Karbonhidrat
- 21.6 g
- Yağ
- 10.2 g
- Doymuş Yağ
- 6.4 g
- Lif
- 2.2 g
- Sodyum
- 303.7 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min
Zupa krem z topinamburu
2 Std. 10 Min
Zupa krem z topinamburu i pora
1h
Zupa krem z jarmużu
30min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1h
Zupa krem z pieczonej pietruszki z migdałami
1h 30min
Krem chrzanowy z jabłkiem
1h 5min
Vitello tonnato - mięso na zimno z sosem z tuńczyka
25h 20 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1h 40min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 Std. 20 Min