Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Namaczanie fasoli
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 500 g wody
Przygotowanie dania
- 10 liści bazylii, świeżych
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 983.6 kJ / 235.1 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Karbonhidrat
- 34.6 g
- Yağ
- 6.9 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Lif
- 9.3 g
- Sodyum
- 824.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Sundal z ciecierzycy
6h 45min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14h
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 Std. 35 Min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Zupa miso
45 min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50 min