Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Namaczanie fasoli
- 150 g fasoli adzuki, suchej
- 500 g wody
Przygotowanie dania
- 10 liści bazylii, świeżych
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 1 ¼ łyżeczki soli
- 500 g wody
- 130 g czerwonej cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 180 g czerwonej papryki, pokrojonej w 5 mm paski
- 350 g pomidorów, pokrojonych w ćwiartki
- 40 g czarnych oliwek, bez pestek
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich, suszonych
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 983.6 kJ / 235.1 kcal
- Protein
- 11.1 g
- Karbonhidrat
- 34.6 g
- Yağ
- 6.9 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Lif
- 9.3 g
- Sodyum
- 824.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 godz. 15 min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.
Sałatka z soczewicy
45 Min
Napój sojowy
12 Std. 30 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Pilaw z bakaliami
50min
Ragout z marynowanym tofu
1h 40min
Crumble po indyjsku
1 godz. 20 min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Gaskońska zupa garbure z tofu
50min