
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Biryani
- 300 g basmati rice rinsed and drained
- 2 dried bay leaves
- 40 g extra virgin olive oil plus an extra 2 tsp
- 2 tsp sea salt
- 40 g extra virgin olive oil
- 450 g brown onions cut into wedges (3-4 cm)
- 6 garlic cloves
- 1 fresh green chilli cut into pieces, deseeded
- 5 cm piece fresh ginger peeled, cut into pieces
- 3 green cardamom pods
- 3 whole cloves
- ½ cinnamon quill broken into halves
- 3 tsp ground cumin
- 1 ¼ tbsp ground coriander
- 1 pinch ground nutmeg
- 2 ¼ tsp ground turmeric
- ¾ tsp Kashmiri chilli powder
- 50 g natural yoghurt
- 150 g tomatoes cut into pieces
- 600 g boneless lamb leg steaks cut into cubes (3 - 4 cm)
- 550 g water
Vegetable Curry
- 20 g extra virgin olive oil
- 15 fresh curry leaves
- ½ tsp black mustard seeds
- 270 g water
- 300 g potatoes cut into cubes (1- 2 cm)
- 250 g canned chopped tomatoes
- ½ tsp sea salt
- 1 tsp garam masala
- 500 g mixed vegetables of choice (see Tips)
- 2 pinches saffron threads
- 2 tbsp milk
- ½ bunch fresh coriander leaves only, to garnish
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 666.9 kcal / 2790.5 kJ
- Protein
- 28.7 g
- Yağ
- 28.5 g
- Karbonhidrat
- 74.8 g
- Lif
- 9.3 g
- Doymuş Yağ
- 8.6 g
- Sodyum
- 1051.9 mg