Slow-cooked lamb Madras

Slow-cooked lamb Madras

4.5 20 değerlendirme
Hazırlık 10 dk
Toplam 2sa 15 dk
4 portions

Malzemeler

  • brown onion cut into quarters
    1
  • fresh long red chilli trimmed
    1
  • garlic cloves
    2
  • fresh ginger peeled
    3 cm
  • ghee (see Tips)
    1 tbsp
  • fresh curry leaves
    10
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • Kashmiri chilli powder
    1 ½ tsp
  • Madras curry powder (see Tips)
    20 g
  • tomato paste
    50 g
  • canned coconut cream
    400 g
  • boneless lamb shoulder cut into cubes (3 cm - see Tips)
    800 g
  • tamarind paste
    20 g
  • sea salt
    1 tsp
  • flaked almonds toasted, to serve
    2 tbsp
  • fresh coriander leaves only, to garnish
    4 sprigs
  • cooked rice to serve
  • pappadums to serve

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 portion

Sodyum 655.2 mg
Protein 38.6 g
Kalori 3594.3 kJ / 859.1 kcal
Yağ 69.5 g
Lif 4.3 g
Doymuş Yağ 39.6 g
Karbonhidrat 20 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...