Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w w 5 mm paski
- 250 g boczniaków, świeżych, pokrojonych w 1 cm paski
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona -
300
g szampana
veya 300 g białego wina, wytrawnego - 500 g wody
- 300 g ryżu do risotto, typu Arborio
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g sera parmezan, tartego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2687.9 kJ / 642.4 kcal
- Protein
- 15.3 g
- Karbonhidrat
- 69.8 g
- Yağ
- 27.4 g
- Doymuş Yağ
- 10.5 g
- Lif
- 2.1 g
- Sodyum
- 480.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z dynią i serem
50 min
Makaron z bobem, serem feta i migdałami
45 Min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 Min
Risotto z borowikami
35 Min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 Min
Risotto z krewetkami
45 Min
Risotto pomarańczowe
45 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Czarny makaron z krewetkami i sosem parmezanowym
45 Min
Risotto z kurkami
35 Min