Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 150 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości, pokrojonego w w 5 mm paski
- 250 g boczniaków, świeżych, pokrojonych w 1 cm paski
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona -
300
g szampana
veya 300 g białego wina, wytrawnego - 500 g wody
- 300 g ryżu do risotto, typu Arborio
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- 50 g sera parmezan, tartego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 2687.9 kJ / 642.4 kcal
- Protein
- 15.3 g
- Karbonhidrat
- 69.8 g
- Yağ
- 27.4 g
- Doymuş Yağ
- 10.5 g
- Lif
- 2.1 g
- Sodyum
- 480.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z dynią i serem
50min
Risotto z borowikami
35min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40min
Risotto z warzywami i rybą (TM5)
30min
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30min
Szafranowe risotto ze szparagami
35min
Risotto z kurkami
35min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min
Risotto z grzybami
1h 5min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min