Risotto z boczniakami i szampanem

Risotto z boczniakami i szampanem

3.6 48 değerlendirme
Hazırlık 10 dk
Toplam 35 dk
4 porcje

Malzemeler

  • 150 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 1 ząbek czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 100 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w w 5 mm paski
  • 250 g boczniaków, świeżych pokrojonych w 1 cm paski
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 300 g szampana
    300 g białego wina, wytrawnego
  • 500 g wody
  • 300 g ryżu do risotto typu Arborio
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 50 g sera parmezan, tartego plus dodatkowa ilość do dekoracji

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porcję

Sodyum 480.9 mg
Protein 15.3 g
Kalori 2687.9 kJ / 642.4 kcal
Yağ 27.4 g
Lif 2.1 g
Doymuş Yağ 10.5 g
Karbonhidrat 69.8 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...