Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g çiğ köftelik ince esmer bulgur
- 200 g sıcak su
- 75 g ceviz
- 15 dal maydanoz yaprağı, taze
- 150 g soğan, dörde bölünmüş
- 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş
- 200 g orta yağlı dana kıyma, 3-4 parçaya ayrılmış
- 50 g biber salçası, tatlı
- 20 g domates salçası
- 1 tk tuz
- ¼ tk karabiber
- ¼ - ½ tk kimyon
- 50 g irmik
- 50 g un
- 1 yumurta orta boy, (yaklaşık 60 g)
- 50 g su, oda sıcaklığında
- sıvı yağ, kızartma için(3-4 parmak gelecek kadar)
- 1 limon, elma dilimi şeklinde parçalara bölünmüş (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 845.1 kJ / 202 kcal
- Protein
- 7 g
- Karbonhidrat
- 20.1 g
- Yağ
- 11.1 g
- Doymuş Yağ
- 3.7 g
- Lif
- 2.8 g
- Sodyum
- 203 mg
Alternatif tarifler
Lokma
4 godz. 35 min
Kuru Meyveli Kek
2 godz. 30 min
Etsiz Çiğ Köfte
50min
Lahmacun (Bol Sebzeli ve Sarımsaklı)
1 Std.
Entekke Böreği
40min
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1 Std. 5 Min
Baklava
6 Std. 30 Min
Peru Usulü Tavuk, Kişnişli Yeşil Sos ve Avokado Salatası
10 Std. 30 Min
Fındık ve Havuçlu Kek
1 Std. 15 Min
Vegan Rokoko Pasta
3h 30min
Acı Biberli Kek
2 Std.
Mantı
1h 45min