Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mantı Hamuru
- 250 g un
- 1 yumurta
- 1 tk tuz
- 100 g su
- 1 tk limon suyu
Yoğurt Sosu
- 2 diş sarımsak
- 250 g yoğurt, tam yağlı
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
Mantı İçi
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 5 dal maydanoz, taze, sadece yaprakları
- 150 g dana kıyma
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk toz karabiber, damak tadına göre
- un, serpmek için
- su, mantıları pişirmek için
Salçalı Tereyağ Sosu
- 1 ½ - 2 yk tereyağı
- 1 tk kuru nane
- 2 yk domates salçası
- 1 tk tatlı kırmızı toz biber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1850 kJ / 442.2 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Karbonhidrat
- 55.3 g
- Yağ
- 16.5 g
- Doymuş Yağ
- 7.9 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 955.1 mg
Alternatif tarifler
Peru Usulü Tavuk, Kişnişli Yeşil Sos ve Avokado Salatası
10h 30min
Haşhaşlı Ponçik
1h 30min
Kıtırlı Papatya Çörek
1 Std. 5 Min
Kıtırlı Challah Ekmeği
1h 30min
Lahmacun (Bol Sebzeli ve Sarımsaklı)
1 Std.
İçli Köfte
2hod.
Patates Graten
1 Std. 10 Min
Kakaolu Taze Makarna
1 Std.
Yumurtalı Tam Buğday Makarna
1hod. 40min
Buharda Lahanalı ve Etli Çin Mantısı
1h 35min
Ev Yapımı Erişte
1 Std. 5 Min
Taze Makarna Hamuru
1 Std.