![Mantı Mantı](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/099756dd-c93a-4fb7-83df-993e261ed66a/Derivates/85950d46-4502-4f1a-9f28-6b219aff02cd.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Mantı Hamuru
- 250 g un
- 1 yumurta
- 1 tk tuz
- 100 g su
- 1 tk limon suyu
Yoğurt Sosu
- 2 diş sarımsak
- 250 g yoğurt, tam yağlı
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
Mantı İçi
- 40 g soğan, ikiye bölünmüş
- 5 dal maydanoz, taze, sadece yaprakları
- 150 g dana kıyma
- ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk toz karabiber, damak tadına göre
- un, serpmek için
- su, mantıları pişirmek için
Salçalı Tereyağ Sosu
- 1 ½ - 2 yk tereyağı
- 1 tk kuru nane
- 2 yk domates salçası
- 1 tk tatlı kırmızı toz biber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1850 kJ / 442.2 kcal
- Protein
- 17.5 g
- Karbonhidrat
- 55.3 g
- Yağ
- 16.5 g
- Doymuş Yağ
- 7.9 g
- Lif
- 2.7 g
- Sodyum
- 955.1 mg
Alternatif tarifler
Chia Tohumlu Hurma Çayı
Değerlendirme yok
Beşamel Soslu Somon ve Brokoli
30min
Rezene ve Balıklı Makarna
40min
Taze İç Bakla Humusu
50 Min
Ev Yapımı Erişte
1sa 5 dk
Tavuk ve Pirinç Şehriyeli Asya Usulü Çorba
1 Std. 15 Min
Lokma
4 godz. 35 min
Baklava
6h 30min
Pide
1 Std. 20 Min
Çiğ Börek
1 Std. 10 Min
İçli Köfte
2h
Kakaolu, Vişneli Kek
2 godz. 15 min