Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- ½ demet dereotu yaprağı
- 90 g tereyağı, parçalara bölünmüş
- 180 g yoğurt
- 1 yumurta
- 375 g un (siyez unu)
- ½ tk tuz, damak tadına göre
- 1 tk mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 1 - 2 yumurta sarısı
- Besin Değeri
- şuna göre 22 adet
- Kalori
- 9236 kJ / 2206 kcal
- Protein
- 63 g
- Karbonhidrat
- 260 g
- Yağ
- 96 g
- Lif
- 39 g
Alternatif tarifler
Kuru Meyveli Kek
2h 30min
Plaska
1 Std. 15 Min
Tahinli Bademli Kurabiye
25 Min
Dereotlu ve Beyaz Peynirli Ekmek
1 Std. 20 Min
Yer Fıstıklı Armutlu Muhallebi
1h 30min
Mercimek Köftesi
2h
Tahinli Çörek (6 adet)
2h
Kıbrıs Usulü Zeytinli Bidda
1h 30min
Yulaflı Muzlu Kek
2h
Portakallı Kurabiye
50 Min
Kayısı Topu
20min
Glütensiz Fırın Mücver
50 Min