Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g köftelik bulgur (kısırlık)
- 260 g su
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
-
15
g dereotu yaprağı (bk. Öneriler)
veya 15 g maydanoz yaprağı, taze (bk. Öneriler) - 40 g soğan, ikiye bölünmüş
-
60
g zeytinyağı
veya 60 g sıvı yağ - 85 g domates salçası
- ½ tk tuz
- ¼ tk karabiber
- ¼ tk kimyon
- 1 yk nar ekşisi
- 4 tk taze sıkılmış limon suyu
- 25 g taze soğan, dilimlenmiş (0.25-0.5 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1246.4 kJ / 297.9 kcal
- Protein
- 6.5 g
- Karbonhidrat
- 44.6 g
- Yağ
- 11 g
- Doymuş Yağ
- 2.5 g
- Lif
- 2.6 g
- Sodyum
- 306.3 mg
Alternatif tarifler
Kuru Fasulye
10 Std.
Bol Baharatlı Fırında Çipura
1h 15min
Taze Soğanlı Kabak ve Domates Çorbası
40min
Fırında Tavuk Baget ve Coleslaw
45 Min
Kıvrık Sebzeli, Hellim Peynirli Tart
Değerlendirme yok
Kuzu ve Patlıcanlı Pilav
1h 20min
Zighini ( Baharatlı ve Kuzu Etli Etiyopya Yahnisi)
1h 10 min
Taze Domatesli Kabak Çorbası
40min
Karışık Meyveli Kek
1h
Ketçap ve Biber Dolgulu Poğaça
1 Std. 55 Min
Zeytinyağlı Biber Dolması
1h 35 min
Çikolata Soslu Havuçlu Kek
50 Min