Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
KÖFTE
- 140 g soğan, ikiye bölünmüş
- 400 g su, ellerinizi hafifçe ıslatmak için ekstra su
- 280 g köftelik bulgur, ince
- 125 g irmik
- 50 g un, tepsiyi unlamak için ekstra un
- 35 g domates salçası
- 35 g biber salçası
- 1 tk tuz
- 1 yumurta
- 1 tk kimyon
- ¼ tk karabiber
SOSU
- 600 g domates, dörde bölünmüş
- 120 g zeytinyağı
- 6 diş sarımsak
- 70 g biber salçası
- 1 tk tuz
- 1 - 2 yk nar ekşisi, bk. öneriler
KÖFTELERİN PİŞMESİ VE BİRLEŞTİRME
- 1500 g su, köfteleri haşlamak için
- ¼ - ½ demet maydanoz yaprağı, taze, ince kıyılmış
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2213.3 kJ / 528.7 kcal
- Protein
- 11.7 g
- Karbonhidrat
- 72.7 g
- Yağ
- 22.3 g
- Lif
- 9.2 g