Cihazlar ve Aksesuarlar
Hatay Usulü Fellah Köftesi
Hazırlık 15 dk
Toplam 1sa 5 dk
6 porsiyon
Malzemeler
KÖFTE
-
soğan ikiye bölünmüş140 g
-
su ellerinizi hafifçe ıslatmak için ekstra su400 g
-
ince bulgur çiğköftelik280 g
-
irmik125 g
-
un tepsiyi unlamak için ekstra un50 g
-
yumurta1
-
domates salçası35 g
-
biber salçası105 g
-
tuz2 ½ tk
-
kimyon1 tk
-
karabiber¼ tk
-
domates dörde bölünmüş600 g
-
zeytinyağı120 g
-
sarımsak8 diş
-
nar ekşisi bk. Öneriler1 - 2 yk
-
şeker (isteğe bağlı) bk. Öneriler¼ tk
KÖFTELERİN PİŞMESİ VE BİRLEŞTİRME
-
su köfteleri haşlamak için1500 g
-
tuz2 tk
-
maydanoz yaprağı, taze ince kıyılmış¼ - ½ demet
Zorluk
orta
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
11.7 g
Kalori
2213.3 kJ /
528.7 kcal
Yağ
22.3 g
Lif
9.2 g
Karbonhidrat
72.7 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiBunları da beğenebilirsiniz...
Pratik Tavuklu Adana Kebap
35 dk
Coleslaw Thermomix® Kesme Aparatı ile
10 dk
Yumurtalı Farfalle
1sa 30 dk
Ayva Şekerlemesi 'Membrillo'
4sa 10 dk
Hatay Usulü Sini Kebabı
50 dk
Etsiz Çiğ Köfte
50 dk
Kurutulmuş Domates Ezmesi
30 dk
Lokanta Usulü Domates Ezmesi
20 dk
Kıbrıs Tatlısı
8sa 45 dk
Sömelek Köfte
1sa
İçli Köfte
2sa
İzmir Köfte
1sa 5 dk