Hatay Usulü Fellah Köftesi
TM6 TM5

Hatay Usulü Fellah Köftesi

4.5 (312 değerlendirme)

Malzemeler

KÖFTE

  • 140 g soğan, ikiye bölünmüş
  • 400 g su, ellerinizi hafifçe ıslatmak için ekstra su
  • 280 g köftelik bulgur, ince
  • 125 g irmik
  • 50 g un, tepsiyi unlamak için ekstra un
  • 35 g domates salçası
  • 35 g biber salçası
  • 1 tk tuz
  • 1 yumurta
  • 1 tk kimyon
  • ¼ tk karabiber

SOSU

  • 600 g domates, dörde bölünmüş
  • 120 g zeytinyağı
  • 6 diş sarımsak
  • 70 g biber salçası
  • 1 tk tuz
  • 1 - 2 yk nar ekşisi, bk. öneriler

KÖFTELERİN PİŞMESİ VE BİRLEŞTİRME

  • 1500 g su, köfteleri haşlamak için
  • ¼ - ½ demet maydanoz yaprağı, taze, ince kıyılmış

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
2213.3 kJ / 528.7 kcal
Protein
11.7 g
Karbonhidrat
72.7 g
Yağ
22.3 g
Lif
9.2 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler