
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g wody, gorącej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 50 g sera parmezan, pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 50 - 70 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 220 g ryżu do risotto, np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g zielonego groszku, świeżego, bez łupin
- 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1109 kJ / 265 kcal
- Protein
- 7.4 g
- Karbonhidrat
- 32.6 g
- Yağ
- 12.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto szparagowe
20 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 Min
Risotto z wędzonym serem
30 Min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 Min
Risotto po mediolańsku
30 Min
Risotto z groszkiem i miętą
40 Min
Risotto z parmezanem
30 Min
Risotto z cukinii
45 Min
Risotto z grzybami
1 Std. 5 Min
Risotto z cukinią i serem feta
30 Min
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 Min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 Min