
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g wody gorącej
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 50 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
- 30 g cebuli
- 50 - 70 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
- 1 ząbek czosnku
- 30 g oliwy z oliwek
- 220 g ryżu do risotto np. arborio lub carnaroli
- 100 g białego wina, wytrawnego
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g zielonego groszku, świeżego bez łupin
- 30 g masła pokrojonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 265 kcal / 1109 kJ
- Protein
- 7.4 g
- Yağ
- 12.6 g
- Karbonhidrat
- 32.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z boczkiem i cukinią
40 dk
Risotto z cukinii
45 dk
Risotto z parmezanem
30 dk
Risotto ze świeżymi pomidorami
30 dk
Risotto z grzybami
1sa 5 dk
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
35 dk
Risotto szparagowe
20 dk
Risotto z groszkiem i miętą
40 dk
Risotto z burakami i balsamico
40 dk
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 dk
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 dk
Risotto z cukinią i serem feta
30 dk