
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Vegetable salad
- 250 g cabbage thickest part of the core removed, cut in wedges that fit through feeder tube
- 100 g long beans cut in 15 cm length
- 3 sprigs fresh coriander leaves only, finely cut
- 2 sprigs Thai basil, fresh leaves only, finely cut
- 1 stalk laksa leaf thinly sliced
- 3 kaffir lime leaves thinly sliced
- 2 torch lily (bunga kantan) thinly sliced
- 1 stalk fresh lemongrass white part only, thinly sliced
Chilli sauce
- 10 bird's eye chillies (cili padi)
- 2 garlic cloves
- 60 g vinegar
- 1 tbsp sugar
- 1 tsp salt
Spicy gravy
- 3 dried chillies soaked in hot water to soften
- 60 g shallots
- 1 garlic clove
- 5 g fresh ginger
- 120 g water
- 10 g cooking oil
- 400 g coconut milk
- 1 dried tamarind piece (asam keping)
- 2 stalks fresh lemongrass white part only, smashed
- 2 tbsp budu (anchovy fish sauce)
- 2 tsp sugar
- 1 pinch salt adjust to taste
Blue pea rice
- 600 g water
- 200 g hot water
- 10 g blue clitoria flowers (bunga telang) fresh or dried, lightly rinsed
- 400 g Basmati rice rinsed
- 3 pandan leaves tied into knots
- 1 banana leaf trimmed and cut in pieces (10 cm x 10 cm) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 376 kcal / 1572 kJ
- Protein
- 9 g
- Yağ
- 3 g
- Karbonhidrat
- 79 g
- Lif
- 6 g
- Doymuş Yağ
- 1 g
- Sodyum
- 839 mg