Cihazlar ve Aksesuarlar
Pirinçli Yayla Çorbası
Hazırlık 5 dk
Toplam 50 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
su920 g
-
yoğurt330 g
-
yumurta sarısı1
-
un15 - 16 g
-
Osmancık pirinci60 g
-
tuz damak tadına göre1 ¼ tk
-
tereyağı parçalara bölünmüş (2 cm)35 g
-
kuru nane damak tadına göre2 - 2 ½ tk
-
pul biber (isteğe bağlı)¼ tk
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Sodyum
850.2 mg
Protein
5.2 g
Kalori
847.7 kJ /
202.6 kcal
Yağ
10.9 g
Lif
0.3 g
Doymuş Yağ
6.6 g
Karbonhidrat
21.1 g