Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 220 g su, oda sıcaklığında
- 60 g soğan, ikiye bölünmüş
- 3 - 4 diş sarımsak, damak tadına göre
- 80 g domates, ikiye bölünmüş
- 3 yk toz tatlı kırmızı biber
- 3 ½ - 4 yk isot, damak tadına göre
- 3 tk sumak
- 2 tk kimyon
- ⅛ tk karabiber
- 1 ⅛ tk tuz
- 65 g tatlı biber salçası
- 40 g domates salçası
- 50 g zeytinyağı
- 15 g sıvı yağ (ör. fındık veya ayçiçek)
- 30 g nar ekşisi
- 1 ½ tk limon suyu
- 2 tk şeker
- 300 g çiğ köftelik ince esmer bulgur
- ½ demet maydanoz, sadece yaprakarı, ince kıyılmış (bk. öneri)
- 15 - 20 yaprak marul, servis etmek için
- 3 - 4 dal nane, servis etmek için
- 10 - 15 yaprak roka, servis etmek için
- nar ekşisi, servis etmek için
- 1 - 2 limon, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 4 porsiyon
- Kalori
- 9492 kJ / 2268.7 kcal
- Protein
- 63.8 g
- Karbonhidrat
- 328.1 g
- Yağ
- 75 g
- Lif
- 46.8 g
Alternatif tarifler
Sultan Lokumu
40 Min
Güllü Antep Fıstıklı Lokum
26 Std. 50 Min
İçli Köfte
2 Std.
Ezogelin Çorbası
1 Std. 5 Min
Fındıklı Tahin Pekmez
1 Std. 10 Min
İzmir Köfte
1 Std. 5 Min
Pirinçli Yayla Çorbası
50 Min
Cennet Çorbası
40 Min
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1 Std. 5 Min
Ayran
5min
İncir Uyutması
3h 30min
Açma
2 Std.