Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 50 g soğan, ikiye bölünmüş
- 1 - 1 ½ diş sarımsak, damak tadına göre
- 20 g domates salçası
- 15 - 20 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2cm), damak tadına göre
- 100 g kırmızı mercimek
- 1 yk kuru nane
- 15 g pirinç
- 10 g pilavlık bulgur
- ¾ - 1 tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber, damak tadına göre
- ¼ tk pul biber, damak tadına göre
- 950 g su, oda sıcaklığında
- ½ limon, ikiye bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1247.6 kJ / 298.2 kcal
- Protein
- 14.4 g
- Karbonhidrat
- 47.4 g
- Yağ
- 6.9 g
- Doymuş Yağ
- 4 g
- Lif
- 7.4 g
- Sodyum
- 1044.3 mg
Alternatif tarifler
Fırınlanmış Havuç
30 Min
Erişteli Yeşil Mercimek
55min
Kremalı ve Sebzeli Tavuk Çorbası
1h 30min
İzmir Köfte
1 godz. 5 min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3hod. 40min
Etsiz Çiğ Köfte
50min
Cennet Çorbası
40 Min
Tarhana Çorbası
25 Min
Pirinçli Yayla Çorbası
50min
Tarhana (taze sebzeli)
35min
Şehriyeli Domates Çorbası
45 Min
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası
30 Min