Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1350 g su
- 500 g yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 20 - 22 g un
- 90 g Osmancık pirinci
- 2 - 2 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 3 - 4 tk kuru nane, damak tadına göre
- ½ tk pul biber (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 815 kJ / 195.5 kcal
- Protein
- 4.8 g
- Karbonhidrat
- 19.5 g
- Yağ
- 10.5 g
- Lif
- 0.3 g
- Sodyum
- 40 mg
Alternatif tarifler
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min
Tarhana Çorbası
25 Min
Domatesli Şehriye Çorbası
30 min
Şehriyeli Domates Çorbası
45 min
Ezogelin Çorbası
1h 5min
Açma
2 Std.
Mercimek Çorbası
35 min
Hibiskus Şerbeti
3 Std. 25 Min
Ballı Gün Kurusu Hoşafı
5h 40min
Yoğurtlu Kek
1hod. 40min
Cennet Çorbası
40 min
Etsiz Çiğ Köfte
50 Min