Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1350 g su
- 2 - 3 yk un (bk. öneri)
- 500 g yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 90 g Osmancık pirinci
- 2 - 2 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 3 - 4 tk kuru nane, damak tadına göre
- ½ tk pul biber (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 815 kJ / 195.5 kcal
- Protein
- 4.8 g
- Karbonhidrat
- 19.5 g
- Yağ
- 10.5 g
- Lif
- 0.3 g
- Sodyum
- 40 mg
Alternatif tarifler
Cennet Çorbası
40min
Cacık
15 min
Balık Buğulama ve Sebzeler
30min
Sebzeli Nohut Yahnisi
45 min
Ezogelin Çorbası
1 godz. 5 min
Tahıllı Elma Lapası
10min
Patates, Yeşil Fasulye, Havuç ve Tavuk Püresi
30min
Mercimek Çorbası
35 Min
Buğday ve Nohutlu Soğuk Yoğurt Çorbası
9 Std.
Damla Sakızlı Muhallebi
2h 20min
İrmik, Elma ve Süt Lapası
10min
Damla Sakızlı Muhallebi (3 porsiyon)
2h 20min