Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 15 g maydanoz yaprağı, taze
- 3 dal dereotu yaprağı
- 240 g kırmızı mercimek
- 550 g su
- 2 tk tuz
- 180 g ince bulgur
- 300 g soğan, ikiye bölünmüş
- 100 g zeytinyağı
- 30 g biber salçası
- 30 g domates salçası
- 1 ½ tk kimyon, toz, damak tadına göre
- 1 tk tatlı kırmızı toz biber
- ¼ tk karabiber
- 90 g taze soğan,dilimlenmiş (2 mm)
- 8 - 10 yaprak herhangi bir marul cinsi
- 3 adet limon, dörde bölünmüş
- Besin Değeri
- şuna göre 30 adet
- Kalori
- 10918 kJ / 2612 kcal
- Protein
- 85 g
- Karbonhidrat
- 306 g
- Yağ
- 104 g
- Lif
- 61 g
Alternatif tarifler
Ezogelin Çorbası
1 Std. 5 Min
Ayva Reçeli
1h 25min
Kereviz Remoulade
Değerlendirme yok
Kinoalı Mercimek Köftesi
26 godz.
Bulgurlu maydanoz salatası
25min
Sokak Simiti
2u. 30min
Hatay Usulü Fellah Köftesi
1 Std. 5 Min
Küpler Halinde Tatlı Patates Püresi
45 min
Lokma
4 Std. 35 Min
Fırın Mücver
50 Min
Kabak Tatlısı
7 Std.
Dereotlu Poğaça
45 min