Uyumlu sürümler
Varken, kip en foie gras terrine met porto en vijgen chutney
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Terrine
- 300 g half gekookte eenden foie gras, vers of diepgevroren (5 uur ontdooid op kamertemperatuur indien bevroren)
- ½ tl gemalen piment
- 2 el zout
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 1 el armagnac
- 150 g gedroogde vijgen
- 350 g sneetjes spek
- 3 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 450 g varkensgehakt
- 350 g kippengehakt
- 150 g room
- 40 g brandy
- 1 afgestreken tl zout
- ½ tl gemalen zwarte peper
- 50 g pistachenoten, gepeld, ongezouten of gezouten
Porto en vijgen chutney
- 100 g uien, gehalveerd
- 400 g kleine vijgen, in stukken (1 cm)
- 200 g suiker
- 100 g witte wijnazijn
- 2 snuifjes gemalen zwarte peper
- 2 snuifjes gemalen kaneel
- 100 g porto
Afwerking
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl fleur de sel
- 1 tl pimentbessen
- 20 g microgreens
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portie
- Kalori
- 2985.9 kJ / 713.7 kcal
- Protein
- 24 g
- Karbonhidrat
- 43.7 g
- Yağ
- 47.6 g
- Doymuş Yağ
- 17.2 g
- Lif
- 3.4 g
- Sodyum
- 2692.4 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Bouillabaisse
Değerlendirme yok
Marsepein halve maan koekjes
30 Min
Perzik-abrikoos zomerlekkernij
Değerlendirme yok
Fruit minestrone met saffraan crème
40 Min
Hollandaisesaus
15 Min
Op Mediterrane wijze in zoutkorst gebakken vis met gekarameliseerde venkel
Değerlendirme yok
Kipfricassee
Değerlendirme yok
Chutney van veenbessen en rozemarijn
45 Min
Appel en citroen krans
50 Min
Vijgenmosterd
25 Min
Sint-jakobsschelpen met erwtenpuree
25 Min
Advocaat
10 Min