Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
TM6 TM5

Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava

2.8 (16 değerlendirme)

Malzemeler

  • 200 g soğan, ikiye bölünmüş
  • 2 adet enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
  • 400 g kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
  • 435 g su
  • 2 tk tuz
  • 2 tk şeker
  • 85 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra zeytinyağı
  • ½ limonun suyu
  • ½ portakalın suyu
  • 75 g rakı
  • 4 - 5 adet adaçayı yaprağı, taze, süslemek için ekstra adaçayı
  • dereotu yaprağı
  • limon, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
  • portakal, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
863.5 kJ / 206.3 kcal
Protein
8.5 g
Karbonhidrat
20.3 g
Yağ
7.7 g
Lif
6.3 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler