Cihazlar ve Aksesuarlar
Rakılı Enginarlı Adaçaylı Fava
Hazırlık 15 dk
Toplam 2sa 55 dk
12 porsiyon
Malzemeler
-
soğan ikiye bölünmüş200 g
-
enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş2 adet
-
kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş400 g
-
su435 g
-
tuz2 tk
-
şeker2 tk
-
zeytinyağı yağlamak için ekstra zeytinyağı85 g
-
limonun suyu½
-
portakalın suyu½
-
rakı75 g
-
adaçayı yaprağı, taze süslemek için ekstra adaçayı4 - 5 adet
-
dereotu yaprağı
-
limon (isteğe bağlı) dilimlenmiş, süslemek için
-
portakal (isteğe bağlı) dilimlenmiş, süslemek için
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
8.5 g
Kalori
863.5 kJ /
206.3 kcal
Yağ
7.7 g
Lif
6.3 g
Karbonhidrat
20.3 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiAyrıca öne çıkanlar
ESKİMEYEN TARİFLER
20 Tarif
Türkiye
Türkiye
Bunları da beğenebilirsiniz...
Hindistan Cevizi Sütlü Bal Kabağı Çorbası
40 dk
Mantarlı Ay Çekirdeği Ezmesi
30 dk
Kuşkonmaz ve Safranlı Risotto
35 dk
Tam Tahıllı Cevizli Granola
1sa 10 dk
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15 dk
Somon Tartar
10 dk
Kremalı ve Beyaz Şarap Soslu Midye
45 dk
Pancarlı Peynirli Ezme
15 dk
Balkabaklı Risotto
25 dk
Gravyer Peyniri Dolgulu Somon Köftesi ve Salata
1sa 5 dk
Frambuaz Soslu Kaju Panna Cotta (vegan)
3sa 20 dk
Zeytinyağlı Fava
35 dk