
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g soğan ikiye bölünmüş
- 2 adet enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
- 400 g kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
- 435 g su
- 2 tk tuz
- 2 tk şeker
- 85 g zeytinyağı yağlamak için ekstra zeytinyağı
- ½ limonun suyu
- ½ portakalın suyu
- 75 g rakı
- 4 - 5 adet adaçayı yaprağı, taze süslemek için ekstra adaçayı
- dereotu yaprağı
- limon dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- portakal dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 206.3 kcal / 863.5 kJ
- Protein
- 8.5 g
- Yağ
- 7.7 g
- Karbonhidrat
- 20.3 g
- Lif
- 6.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Kuşkonmaz ve Safranlı Risotto
35 dk
Fermente Kırmızı Soğan
96sa
Vegan Çedar Peyniri
3sa 10 dk
Kırmızı Şaraplı Armut
3sa 20 dk
Yer Fıstıklı Bar
1sa 30 dk
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10 dk
Kuru Fasulyeli ve Beyaz Peynirli Dip
10 dk
Pazılı ve Kuru Domatesli Kiş
1sa
Beyaz Şaraplı Mantar Soslu Köfteler
35 dk
Zeytinyağlı Enginar
1sa
Zeytinyağlı Fava
35 dk
Muhammara
10 dk