Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 200 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 adet enginar (çanak), orta boy, ayıklanmış, dörde bölünmüş
- 400 g kuru bakla (ıslatılmamış ağırlığı 400 g), 1 gece önceden ıslatılıp süzdürülmüş
- 435 g su
- 2 tk tuz
- 2 tk şeker
- 85 g zeytinyağı, yağlamak için ekstra zeytinyağı
- ½ limonun suyu
- ½ portakalın suyu
- 75 g rakı
- 4 - 5 adet adaçayı yaprağı, taze, süslemek için ekstra adaçayı
- dereotu yaprağı
- limon, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- portakal, dilimlenmiş, süslemek için (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 863.5 kJ / 206.3 kcal
- Protein
- 8.5 g
- Karbonhidrat
- 20.3 g
- Yağ
- 7.7 g
- Lif
- 6.3 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Zeytinyağlı Fava
35min
Kırmızı Şaraplı Armut
3h 20min
Mantarlı Ay Çekirdeği Ezmesi
Değerlendirme yok
Ahtapot Salatası (vakumda pişirme)
8h
Parmesanlı Bezelye Ezmesi
15min
Patlıcanlı ve Bademli Dip
20min
Enginarlı ve Fasulyeli Dip
10min
Ton Balıklı Ezme
10min
Balkabaklı Risotto
25min
Baharat ve Ananaslı Salata Sosu
Değerlendirme yok
Humus
1h
Pesto Sosu
15min