Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście (ok. 1 pęczek)
- 30 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół
-
300
g borowików, świeżych, oczyszczonych, pokrojonych na kawałki (patrz wariant)
veya 40 g grzybów, suszonych, namoczonych w wodzie (30 min) i odsączonych - 30 g oliwy z oliwek
- 320 g ryżu do risotto, typu np. Carnaroli lub Arborio, o czasie gotowania 14 min
- 60 g białego wina, wytrawnego
- 800 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
veya 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 30 g masła, pokrojonego na kawałki
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1861 kJ / 444 kcal
- Protein
- 8.1 g
- Karbonhidrat
- 69.5 g
- Yağ
- 14.4 g
- Lif
- 2.1 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Risotto z kurkami
35min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40min
Risotto z groszkiem i miętą
40min
Risotto z parmezanem
30min
Risotto ze szpinakiem i z suszonymi pomidorami
45min
Risotto z parmezanem
40min
Risotto z boczniakami i szampanem
35min
Risotto z cukinii
45min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z cukinią i serem feta
30min
Risotto z krewetkami
45min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50min