Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Curry powder
- 1 tbsp whole black peppercorns
- 2 ½ tbsp coriander seeds
- 1 tbsp cumin seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 tsp ground ginger
- 5 dried chillies
- 1 tbsp rock salt
- 2 tsp granulated garlic
- 4 cardamom pods (see Tips)
Mussels
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 2 fresh kaffir lime leaves
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 tsp palm sugar, grated (approx. 1 cm cube)
- 8 - 10 sprigs fresh coriander, roots and stalks for broth, leaves reserved to garnish
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred (optional)
- 2 tsp curry powder
- 20 g peanut oil
- 400 g coconut milk
- 100 g water
- 1 capsicum, deseeded and cut into pieces (1 - 2 cm)
- 1000 g fresh mussels, cleaned and debearded
- 1 tsp fish sauce
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 4295.8 kJ / 1026.7 kcal
- Protein
- 68.7 g
- Karbonhidrat
- 52.6 g
- Yağ
- 51.4 g
- Doymuş Yağ
- 31.8 g
- Lif
- 7.8 g
- Sodyum
- 4535.9 mg
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Ayam kapitan (chicken curry)
45min
Prawn and chicken laksa
40min
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Smoked mussels with Pernod sauce
35min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Hearty seafood chowder
45min
Mussels in turmeric and ginger broth
20min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
Tom kha prawns
25min
Coconut fish curry
1 godz. 10 min