Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy

Stek z tuńczyka na parze z pikantnym dipem z pomidorów i soczewicy

3.6 27 değerlendirme
Hazırlık 25 dk
Toplam 40 dk
1 porcja

Malzemeler

Stek z tuńczyka
  • 50 g pora pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 200 g tuńczyka, świeżego (1 stek o grubości 2-2,5 cm), w temp. pokojowej
  • 20 g sosu sojowego
Pikantny dip z pomidorów i soczewicy
  • 15 - 20 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 400 g pomidorów, z puszki
  • 100 g wody
  • 50 g czerwonej soczewicy, suszonej Melvit
  • 15 g miodu płynnego
  • 15 g musztardy np. sarepskiej
  • 1 łyżeczka kurkumy, mielonej
  • ½ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego
  • 1 łyżeczka soli

Zorluk

kolay


Besin Değeri şuna göre 1 porcja

Protein 68.1 g
Kalori 2528.8 kJ / 604 kcal
Yağ 12.8 g
Lif 11.6 g
Karbonhidrat 64.6 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi?

Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Hiçbir koşul yok.

Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgi


Bunları da beğenebilirsiniz...