Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı
TM5 TM6

Uzakdoğu Sebzeleri Eşliğinde Beş Baharatlı Mantarlı Ördek ve Pirinç Pilavı

5.0 (1 değerlendirme)

Malzemeler

  • ½ - 1 chili biberi, çekirdekleri çıkarılmış, parçalara bölünmüş (isteğe bağlı)
  • 3 adet kemiksiz, derili ördek göğsü (toplam yakl. 750 g) (bk. çeşitleme)
  • 2 - 3 yk Çin usulü beş baharat karışımı (bk. öneri)
  • 15 g taze zencefil, soyulmuş, dilimlenmiş (2-3 mm)
  • 2 diş sarımsak
  • ½ - 1 chili biberi, çekirdekleri çıkartılmış, parçalara bölünmüş (isteğe bağlı)
  • 2 - 3 yk Çin usulü beş baharat karışımı (bk. öneriler)
  • 2 tutam tuz
  • 1200 g su
  • 2 tk ev yapımı sebze bulyon
    veya 1 tk toz sebzeli çeşni
  • 80 g soya sosu
  • 200 g uzun taneli pirinç
  • 200 g pak choi, parçalara bölünmüş
    veya 200 g Çin lahanası, parçalara bölünmüş (2 cm)
  • 100 g brokoli, çiçeklerine ayrılmış (2 cm)
  • 2 tk susam yağı
  • 250 g mantar, dilimlemmiş (1 cm)
  • 3 - 4 yk bal

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
2512 kJ / 600 kcal
Protein
42 g
Karbonhidrat
60 g
Yağ
20 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 77 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler

Tümünü göster