Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı
TM5 TM6

Baharatlı ve Yer Fıstıklı Tavuk, Basmati Pilavı

4.5 (56 değerlendirme)

Malzemeler

  • 60 g kabuksuz, kavrulmuş, tuzsuz yer fıstığı
    veya 60 g kabuksuz, kavrulmuş, tuzlu yer fıstığı
  • 300 g basmati pirinci, yıkanmış, süzdürülmüş
  • 3 tk tuz, ekstra 1 tutam tuz
  • 1400 g su
  • 70 g riviera zeytinyağı
  • 200 g kapya biber, küp küp kesilmiş (3 cm)
  • 300 g kabak, küp küp kesilmiş ( 2 - 2,5 cm)
  • 10 g taze zencefil, küçük parçalara bölünmüş
  • 6 diş sarımsak
  • 130 g soğan, ikiye bölünmüş
  • 1 tk toz zerdeçal
  • 2 tk toz kişniş
  • 2 tk toz kimyon
  • 1 tk toz tatlı kırmızı biber
  • 1 tk toz acı kırmızı biber
  • ¼ tk toz karabiber
  • 1200 g derisiz, kemiksiz, tavuk kalçası, parçalara bölünmüş (yakl. 4-5 cm)
  • 15 g ev yapımı tavuk bulyon ezmesi
    veya 1 tavuk bulyon küpü
  • 75 g ketçap
  • 90 g şekersiz fıstık ezmesi (bk.öneri)
  • 2 tk şeker
  • kişniş yaprağı, ince kıyılmış, süslemek için
    veya maydanoz yaprağı, ince kıyılmış, süslemek için
  • 1 - 2 misket limonu, servis etmek için

Besin Değeri
şuna göre 1 porsiyon
Kalori
2951.6 kJ / 705 kcal
Protein
59.2 g
Karbonhidrat
55.1 g
Yağ
26.4 g
Lif
6.4 g

Gördüklerinizi beğendiniz mi? Bu ve 80 000’den fazla başka tarif sizi bekliyor!

Ücretsiz kaydol

30 günlük ücretsiz denememize kaydolun ve Cookidoo® dünyasını keşfedin. Koşulsuz şartsız.

Daha fazla bilgi

Alternatif tarifler