Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g su (1 ölçü kabı)
- 75 g ince bulgur
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 2 - 3 diş sarımsak
- 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 70 g zeytinyağı
- 2 tk tuz
- ¾ - 1 tk toz karabiber
- 1 ½ tk toz kimyon
- ¼ tk yenibahar
- 750 g orta yağlı dana kıyma, dörde bölünmüş
- 200 g su
- 300 g domates, ikiye bölünmüş
- 15 g tereyağı
- 35 g domates salçası
- 25 g biber salçası
- ¾ tk şeker
- ¾ tk kuru kekik (isteğe bağlı)
- 500 g kabak, dilimlenmiş (1,5 cm)
- 80 g bezelye, taze ya da dondurulmuş
- 100 - 150 g biber, dilimlenmiş (1 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2461 kJ / 588 kcal
- Protein
- 36.3 g
- Karbonhidrat
- 25 g
- Yağ
- 38 g
- Lif
- 5.5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Portakallı ve Tarçınlı Çörekler
5h 30min
Zeytinli Köfteli Spaghetti
40 Min
Vişne Likörlü İskoç Çayı
20min
Dereotlu Süzme Yoğurt Soslu Salatalık Dilimleri
10 Min
İzmir Köfte
1 Std. 5 Min
Domates Soslu Bulgurlu Köfte (Bebek Yemeği)
45 Min
Turna Yemişli ve Bademli Tavuk Salatası
15 Min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3 Std. 40 Min
Bulgurlu Maydanozlu Köfte
55 min
Alaca Çorba (Antep Yöresi)
55 min
Sömelek Köfte
1h
Köfte ve Domatesli Pilav
1h