Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 100 g su (1 ölçü kabı)
- 75 g ince bulgur
- 20 g maydanoz yaprağı, taze
- 2 - 3 diş sarımsak
- 120 g soğan, ikiye bölünmüş
- 70 g zeytinyağı
- 2 tk tuz
- ¾ - 1 tk toz karabiber
- 1 ½ tk toz kimyon
- ¼ tk yenibahar
- 750 g orta yağlı dana kıyma, dörde bölünmüş
- 200 g su
- 300 g domates, ikiye bölünmüş
- 15 g tereyağı
- 35 g domates salçası
- 25 g biber salçası
- ¾ tk şeker
- ¾ tk kuru kekik (isteğe bağlı)
- 500 g kabak, dilimlenmiş (1,5 cm)
- 80 g bezelye, taze ya da dondurulmuş
- 100 - 150 g biber, dilimlenmiş (1 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2461 kJ / 588 kcal
- Protein
- 36.3 g
- Karbonhidrat
- 25 g
- Yağ
- 38 g
- Lif
- 5.5 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Misket Köfte
40 min
Buharda pişmiş köfteler
30 min
Tavuk Dürüm
40 min
Fırında Püreli Kaşarlı Köfte ve Cacık
1h 15min
İzmir Köfte
1h 5min
'Eggnog' Konyak Likörü
15 min
Tatlı Patates ve Remoulade Soslu Bonfile
1h 30min
Kremalı Mantar Soslu Hindi ve Spaetzle
45 min
Domates Soslu Köfte Topları (yavaş pişirme)
3 Std. 40 Min
Brokoli Kuskusu Eşliğinde Yoğurtlu Körili Tavuk
45 min
Fırında Biber Soslu Patatesli Köfte
1 Std. 35 Min
Mantarlı ve Kuruyemişli Domates Dolması
1h 5min