Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 120 g taze kaşar, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 100 g soğan, ikiye bölünmüş
- 2 diş sarımsak
- 30 g zeytinyağı
- 70 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
-
250
g domates, küp şeklinde doğranmış (2 cm)
veya 250 g konserve doğranmış domates - 500 g dana sokum, kuşbaşı doğranmış ( 2-3 cm)
- 30 g biber salçası
- 150 g su
- 2 ¼ tk tuz, damak tadına göre
- ¼ tk karabiber
- ½ tk pul biber
- ⅛ tk tarçın (isteğe bağlı)
- 900 g patlıcan, kabukları soyulmuş, dilimlenmiş (1 cm), kemer patlıcanı
- 150 g süt
-
30
g un
veya 30 g tam buğday unu - 1 tutam muskat
- maydanoz, süslemek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2644 kJ / 632 kcal
- Protein
- 36.2 g
- Karbonhidrat
- 17.5 g
- Yağ
- 46.8 g
- Lif
- 8.6 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Dana Stroganoff
1h
Ali Nazik
1h 10min
Kepekli Bulgur Salatası
40min
Biberiyeli Soğanlı Marinasyon
10p
İzmir Köfte
1h 5min
Brokoli Kuskusu Eşliğinde Yoğurtlu Körili Tavuk
45min
Frenk Soğanlı Patates ve Kuşkonmaz Eşliğinde Bonfile
1h
Sini Köfte
3h
Frambuazlı Cheesecake
1h 35min
Kıymalı Kabak Graten
50min
Orman Kebabı
1h
Tavuklu Keşkek
1h 20min