Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Lahmacun Hamuru
- 165 g su
- 300 g un
- ¾ tk tuz
Lahmacun İçi, Hamurun Açılması ve Pişirilmesi
- 225 g kuzu kıyma (döş, tek çekim), lahmacun için
- 175 g dana kıyma (döş, tek çekim)
- 2 sarımsak
- 90 g maydanoz yaprağı, taze
- 120 g yeşil dolmalık biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 120 g kapya biber, çekirdeksiz, parçalara bölünmüş (3-4 cm)
- 450 g domates, olgun, orta boy, sekize bölünmüş
- 1 tk tuz
- ½ tk karabiber
- ½ - 1 tk pul biber, damak tadına göre
- un, hamuru açmak için
- limon, servis etmek için
- Besin Değeri
- şuna göre 1 adet
- Kalori
- 1216.9 kJ / 290.8 kcal
- Protein
- 13.2 g
- Karbonhidrat
- 37.4 g
- Yağ
- 10.7 g
- Doymuş Yağ
- 4.3 g
- Lif
- 5.5 g
- Sodyum
- 621.6 mg
Alternatif tarifler
Kuru Meyveli Kek
2u. 30min
İçli Köfte
2h
Mantı
1h 45 min
Otlu Gözleme
1 Std. 50 Min
Hindiba ve Gorgonzola Peynirli Puf Börekleri
1 Std. 5 Min
Hainan Usulü Tavuklu Pilav
1 Std. 20 Min
Kaşarlı Pide
1h 45 min
Sokak Simiti
2u. 30min
Çikolatalı Devil's Kek
5h
Lokma
4u. 35min
Mini Donut
2 Std. 45 Min
Pikan Cevizi Kıtırlı Muzlu Kek
1h 30min