Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 300 g Osmancık pirinci
- 800 g su, pirinçleri ıslatmak için ekstra su
- 1 ¾ tk tuz
- 650 g tavuk kalçası, derisiz, kemiksiz, ikiye bölünmüş
- su, oda sıcaklığında
- 50 g tereyağı, parçalara bölünmüş (2 cm)
- 50 g dolmalık fıstık, kavrulmuş
- 2 - 3 tutam karabiber
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 2425 kJ / 579.3 kcal
- Protein
- 19.1 g
- Karbonhidrat
- 59.9 g
- Yağ
- 28.4 g
- Lif
- 2.9 g
Alternatif tarifler
Biberli Tavuk Şiş ve Pirinç Pilavı
1 Std. 5 Min
Tavuklu Kuzu Etli Bulgur
1h 10min
Kıymalı Ispanak
45 Min
Parmesan Peynirli Risotto
30 Min
Köri Soslu Kızarmış Çıtır Tavuk ve Pilav (Chicken Katsu Curry)
1h 40min
Kuşkonmaz ve Safranlı Risotto
35 Min
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk ve Limonlu Basmati Pilavı
1 Std.
Haşlanmış Makarna
25 min
Sotelenmiş Tavuk Küpleri
15 min
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
40min
Buharda Göz Yumurta
15 min
Sotelenmiş Bonfile ve Soğan
15 min