Cihazlar ve Aksesuarlar
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
Hazırlık 5 dk
Toplam 40 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
su oda sıcaklığında1100 g
-
tuz2 ½ tk
-
Osmancık pirinci yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş300 g
-
tereyağı küçük parçalara bölünmüş (2 cm)45 - 50 g
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
5 g
Kalori
1507.3 kJ /
360 kcal
Yağ
10.5 g
Karbonhidrat
59.5 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiBunları da beğenebilirsiniz...
Karayip Yahnisi ve Buharda Pirinç Pilavı
9sa 15 dk
Basmati Pilavı
1sa
Yasemin Pirinci Pilavı
35 dk
Buharda pişmiş tavuk göğsü
25 dk
Buharda pişmiş balık filetoları
25 dk
Haşlanmış Makarna
25 dk
Haşlanmış Pirinç
25 dk
Makarna ve Ispanaklı Taze Sebze Çorbası
45 dk
Tavuklu Pilav
1sa 10 dk
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 dk
Salçalı Bulgur Pilavı
40 dk
Buharda Göz Yumurta
15 dk