Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 1100 g su, oda sıcaklığında
- 2 ½ tk tuz
- 300 g Osmancık pirinci, yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş
- 45 - 50 g tereyağı, küçük parçalara bölünmüş (2 cm)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porsiyon
- Kalori
- 1507.3 kJ / 360 kcal
- Protein
- 5 g
- Karbonhidrat
- 59.5 g
- Yağ
- 10.5 g
Alternatif tarifler
Basmati Pilavı
1h
Salçalı Bulgur Pilavı
40 min
Tavuklu Pilav
1 godz. 10 min
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 min
Kuru Fasulye
10 godz.
Haşlanmış Makarna
25 Min
Arpa Şehriye Pilavı
1h
Buharda pişmiş tavuk göğsü
25 Min
Buharda Göz Yumurta
15 min
Nohutlu ve sucuklu tavuk baget
40 min
Buğdaylı Tavuklu Salata
35 min
Tavuk ve Ilık Patates Salatası
55 min