Cihazlar ve Aksesuarlar
Pirinç Pilavı (Osmancık Pirinci ile)
Hazırlık 5 dk
Toplam 40 dk
4 porsiyon
Malzemeler
-
su oda sıcaklığında1100 g
-
tuz2 ½ tk
-
Osmancık pirinci yıkama suyu berrak olana kadar yıkanmış (bk. öneri) ardından 1 litre oda sıcaklığında su ile 45 dakika ıslatılıp süzdürülmüş300 g
-
tereyağı küçük parçalara bölünmüş (2 cm)45 - 50 g
Zorluk
kolay
Besin Değeri şuna göre 1 porsiyon
Protein
5 g
Kalori
1507.3 kJ /
360 kcal
Yağ
10.5 g
Karbonhidrat
59.5 g
Gördüklerinizi beğendiniz mi?
Bu tarif ve 100 000'den fazla tarif sizi bekliyor!
Ücretsiz kaydol Daha fazla bilgiBunları da beğenebilirsiniz...
Yavaş Pişirilmiş Sebzeli Dana Yahni
3sa 15 dk
Haşlanmış Bulgur
25 dk
Basmati Pilavı
1sa
Bearnez Soslu Az Pişmiş Bonfile (Vakumda Pişirme)
2sa 20 dk
Yasemin Pirinci Pilavı
35 dk
Sotelenmiş Tavuk Küpleri
15 dk
Arpa Şehriye Pilavı
1sa
Pirinç Pilavı (Baldo Pirinç ile)
40 dk
Meksika Usulü Fasulyeli Kuzu
50 dk
Haşlanmış Makarna
25 dk
Tavuklu Pilav
1sa 10 dk
Salçalı Bulgur Pilavı
40 dk