![Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads Moroccan Lamb Meatballs with Batbout Flatbreads](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/780e528b-69ca-40e6-aec2-d7e7d1915149/Derivates/9b7e9b8d-25b5-4803-9da9-ff2fcf738145.jpg)
Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Batbout dough
- 320 g water
- 2 Tbsp sugar
-
20
g fresh yeast
veya 1 heaped tsp dried yeast (8 g) - 10 g olive oil, plus extra for greasing
- 250 g plain flour
- 80 g wholemeal flour
- 240 g semolina, durum wheat
- 1 ½ tsp fine sea salt
Lamb meatballs
- olive oil, for greasing and frying
- 4 garlic cloves
- 5 - 6 sprigs fresh mint, leaves only, to taste
- 600 g lamb meat for stewing, boneless, cut in cubes (2 cm)
- 2 ½ tsp hot paprika
- 2 tsp ground cumin
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 tsp cayenne pepper
- ¼ tsp ground black pepper
- 6 - 7 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste
- 600 g tinned chopped tomatoes
- 200 g water
- 20 g sunflower oil
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 4263 kJ / 1018 kcal
- Protein
- 46 g
- Karbonhidrat
- 111 g
- Yağ
- 41 g
- Lif
- 11 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Moroccan Chicken and Couscous
45min
Chicken and Chickpea Tagine
1h 20min
Pistachio and Almond Filo Coil
1h 15min
Lebanese Lamb Puff Pastry Tart
1h
Lamb Keema with Peas
1h
Chicken Pastilla
1 godz. 25 min
Harissa
20min
Middle eastern stuffed chicken
2 godz. 25 min
Lamb Spezzatino
1h 45 min
Lamb Meatballs with Couscous and Mint Yoghurt
40min
Stuffed Moroccan Breads
2h 45min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1óra 50p