Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 130 g basmati rice
- 60 g red lentils
- 1100 g water
- 100 g onions, cut into quarters
- 4 garlic cloves
- 20 g olive oil
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tbsp vinegar
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
veya 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ½ tsp ground cumin
- ½ tsp dried chilli flakes, adjust to taste
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 80 g short dried pasta (e.g. elbow macaroni)
-
50
g cooked chickpeas, rinsed (weight after draining)
(isteğe bağlı)
veya 50 g canned chickpeas, rinsed (weight after draining) (isteğe bağlı)
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portions
- Kalori
- 1330 kJ / 318 kcal
- Protein
- 10.1 g
- Karbonhidrat
- 55.1 g
- Yağ
- 6.4 g
Alternatif tarifler
Bamia (okra and meat stew)
55 Min
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2j
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45 min
Arabian ice cream
10h 25 min
Harissa sauce
10 min
Okra and meat stew (bamia)
1j
Lentil puree (moujadarra)
1j 25 menit
Salmon kabsa
35 Min
Vegetable harrira soup
45 Min
Baked falafel kofta
Değerlendirme yok
Za'atar mix substitute
5 min
Chicken with yoghurt tahini sauce (fattet d'jaj)
1j 25 menit