Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 20 g fresh coriander, roughly chopped
- 20 g fresh parsley, leaves only
- 2 - 3 garlic cloves
- 200 g onions, cut into quarters
- 30 g olive oil
- 1 tsp ground turmeric
- 2 tsp ground cumin
- ¼ tsp ground cayenne pepper, adjust to taste
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 1 ½ tsp ground paprika
- 1 ¼ tsp ground ginger
- 200 g carrots, cut into pieces
- 150 g celery, cut into pieces
- 400 g canned crushed tomatoes
- 1 tsp salt, adjust to taste
- 100 g dried green lentils, soaked for approx. 15 min, drained
- 400 g water
-
150
g canned chickpeas, drained, weight after draining
veya 150 g cooked chickpeas, drained, weight after draining -
2
tsp chicken stock paste, homemade
veya 2 chicken stock cubes (each for 0.5 l) - 1 lemon, juice (30 g) and zest
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 1163 kJ / 278 kcal
- Protein
- 12.4 g
- Karbonhidrat
- 34.7 g
- Yağ
- 10 g
Alternatif tarifler
Bulghur and lentil soup
1h
Creamy carrot and lentil soup
35min
Eggplant and tomato breakfast hash with crispy tempeh
40min
Biscuits with date, pistachio and cardamom filling
1h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Milk pudding (mouhallabieh)
15min
Spiced rice pudding (meghli)
50min
Aubergine dip (moutabal/baba ganoush)
1 godz. 10 min
Cream of red pepper and ginger soup
50min
Moong Dhall (Green Peas Dhall)
40min
Vegetable and Chickpea Tagine
50min
Mushroom and Cannellini Bean Soup
35min