Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
Yoghurt tahini sauce
- 50 g water, cold
- 2 garlic cloves
- 40 g lemon juice, freshly squeezed
- 100 g tahini paste
- 400 g yoghurt, full fat
- ½ tsp salt
Chicken and dish assembly
- 10 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 1 lemon, zest only
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 1000 g chicken pieces (thighs, drumsticks, breasts, wings)
- 800 g water
- 2 large pita breads
- vegetable oil for frying
- 120 g lemon juice
- 20 g pine nuts, toasted
- 5 sprigs fresh coriander, finely chopped
- Besin Değeri
- şuna göre 1 portion
- Kalori
- 3824 kJ / 914 kcal
- Protein
- 46.8 g
- Karbonhidrat
- 47.6 g
- Yağ
- 60.9 g
Alternatif tarifler
Chicken in Adobo Sauce with Plantain Purée
1 Std. 15 Min
Chicken moghrabieh
25 godz. 15 min
Kashta cream
10 Min
Beans with beef in tomato sauce (fasouliah)
13h 30min
Sweet cheese pastry (knafeh)
3h
Stuffed pancakes (katayef with kashta cream)
2h
Sweet cheese rolls (halawet el jebn)
2h 45min
Za'atar flat bread (mankouche)
1 godz. 35 min
Yoghurt soup with meat dumplings (Shish barak)
2 godz. 30 min
Chicken curry with okra (quwarman al dajaj)
50min
Baked kibbeh (kibbeh bil sanieh)
1 godz. 35 min
Chicken moghrabieh
1h 25min