Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
- 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 80 - 100 g masła, niesolonego
-
1 - 2
łyżeczki tymianku, świeżego
veya 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1596 kJ / 382 kcal
- Protein
- 8 g
- Karbonhidrat
- 26 g
- Yağ
- 26 g
- Lif
- 2.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (350-800 g)
25min
Gotowanie na parze fasolki szparagowej (200-300 g)
25min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1 Std.
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 Min
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35 Min
Szparagi z młodymi ziemniakami i jogurtowym sosem holenderskim
55min
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1 Std.
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50 Min
Sałatka ze szczawiu i fasolki szparagowej
45 Min
Szparagi, ryż z parmezanem i cytrynowym sosem zabajone
1 Std.
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (700-1200 g)
45 Min
Gotowanie na parze bobu (1000 g)
30 Min