Zorluk
Tariflerimizin çoğu kolaydır. Biraz daha fazla zaman ya da pişirme yeteneği gerektirenler orta veya ileri dereceli olarak sınıflandırılmıştır.
Hazırlama süresi
Bu yemeği hazırlamak için ihtiyacınız olan süre.
Toplam süre
Bu yemeği baştan sona hazırlamak için gereken süre: marine etme, fırınlama, soğutma vb. dahil
Servis miktarı
Bu, bu tarifin kaç kişilik olduğunu gösterir.
Malzemeler
- 500 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- 600 g ziemniaków, pokrojonych w 3 cm kostkę
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej
- 8 - 16 plastrów boczku, tłustego, w plastrach (100 g), wędzonego, pokrojonego w 1-2 mm plastry
- 80 - 100 g masła, niesolonego
-
1 - 2
łyżeczki tymianku, świeżego
veya 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- Besin Değeri
- şuna göre 1 porcję
- Kalori
- 1596 kJ / 382 kcal
- Protein
- 8 g
- Karbonhidrat
- 26 g
- Yağ
- 26 g
- Lif
- 2.8 g
Koleksiyonlarda
Alternatif tarifler
Gotowanie ziemniaków w koszyczku
35min
Kompot porzeczkowo-agrestowy
30min
Ziemniaki z fasolką, szynką i sosem berneńskim
1h
Bób z zielonym groszkiem w słodkim sosie gruszkowym
1h
Sałatka z indykiem i fasolką szparagową
35min
Ziemniaczki śródziemnomorskie
2h 30min
Jabłka z cydrowym sosem zabajone
40min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30min
Jajka sadzone na parze
15min
Kalafior z purée z groszku
40min
Jajka sadzone na Varomie z ziemniakami, szparagami i sosem cytrynowym
50min
Ziemniaki z sosem jogurtowym
40min